Fašírky zo sóje a tofu

Fašírky zo sóje a tofuIngrediencie:
1 mrkva
1 cibuľa
1-2 strúčiky cesnaku
1 lyžica rajčinového pretlaku
150 g (1 balenie) tofu
80 g (1 balenie) sójovej drviny
40 g strúhanky + strúhanka na obalenie
2 lyžice hladkej múky
1 vajce
2 lyžice koriandrových listov
soľ
čierne korenie
olej na vyprážanie

Postup:
V osolenej vode (prípadne ochutenej vegetou alebo sójovou omáčkou) uvarte sójovú drvinu. Nadrobno nakrájajte cibuľu a nastrúhajte mrkvu. Na troške oleja osmažte cibuľku, mrkvu. Po asi 5 minútach pridajte rajčinový pretlak, prelisovaný cesnak a ešte pár minút restujte. Do misky vložte rozmačkané tofu, strúhanku, múku, sójovú drvinu a pripravenú opečenú zeleninu. Pridajte vajíčko, korinader, osoľte a ochuťte čiernym korením. Vypracujte zmes. Fašírky obaľte v strúhanke a vypražte na oleji. Po vypražení uložte na servítok, aby sa fašírky zbavili prebytočného oleja.

Fašírky zo sóje a tofu

Text a foto: NOMAD