Špargľový paprikáš

Ingrediencie:
1/2 kg bielej hrubšej špargle
1 veľká alebo 2 menšie cibule
1 kyslá smotana (150 ml)
1 až 2 lyžičky mletej červenej papriky
biele korenie
soľ
olej
hladká múka

Postup:
Očistite škrabkou špargľu, konce odkrojte. Na oleji do sklovita opražte na drobno pokrájanú cibuľu. Vsypte mletú červenú papriku, premiešajte a ihneď zalejte vodou. Pridajte špargľu, osoľte, okoreňte bielym korením a nechajte dusiť. Do udusenej zmesi pridajte kyslú smotanu vymiešanú s hladkou múkou. Nechajte zovrieť a minútu až dve varte. Paprikáš podávajte s haluškami alebo kolienkami, prípadne inou cestovinou.

Špargľový paprikáš

Text a foto: NOMAD