Sójová sviečková

Sójová sviečkováIngrediencie:
2 balenia sójových plátkov
zeleninový bujón
maslo

Omáčka:
3 mrkvy
1 petržlen
kúsok zeleru
pár zrniek nového korenia
pár zrniek čierneho korenia
1 - 2 bobkové listy
citrón
250 ml šľahačkovej smotany
hladká múka
soľ

Postup:
Sójové plátky uvarte vo vývare zo zeleninového bujónu a zlejte. Nechajte trochu vychladnúť a osmažte  na masle do zlata.
Do trochy osolenej vody vložte očistenú koreňovú zeleninu nakrájanú na kúsky, nové a čierne korenie a bobkový list a uvarte. Vyberte korenie aj bobkový list a zeleninu aj s vodou, v ktorej sa varila rozmixujte dohladka ponorným šľahačom. Vlejte šľahačkovú smotanu. Ochuťte citrónom a prípadne dosoľte. Podľa potreby zahustite zátrepkou z múky a vody.
Osmažené sójové pláty zalejte omáčkou. Podávajte s knedľou.

Upozornenie: Sójové pláty nikdy nevarte spolu s koreňovou zeleninou, hoci by vás to lákalo. Voda zo sójových výrobkov nemá dobrú chuť.

Text a foto: NOMAD