Špagety s omáčkou pesto

Špagety s omáčkou pesto (Taliansko)Ingrediencie:
1 a 1/2 šálky čerstvých bazalkových lístkov
4 strúčiky cesnaku
1/4 šálky píniových orieškov
1/2 šálky nastrúhaného parmezánu
1/3 šálky olivového oleja
soľ
čierne korenie
500 g špagiet

Postup:
Bazalku nasekajte nadrobno, prípadne ju roztlačte v mažiari. Pridajte pretlačený cesnak a podrvené píniové oriešky. Spolu s trochou oleja rozmixujte alebo rozdrvte v mažiari. Pridajte parmezán a zvyšok oleja a vytvorte kompaktnú hmotu. Podľa potreby osoľte a pridajte štipku čierneho korenia.
Do uvarených špagiet alebo iných cestovín vmiešajte omáčku tak, aby úplne obalili cestovinu.

Tipy:
Časť píniových orieškov opražte na suchej panvici a posypte nimi cestoviny až pred podávaním.
Do cestovín pridajte tesne pred podávaním pár čerstvých paradajok, jedlo bude sviežejšie.

Špagety s omáčkou pesto (Taliansko)

Text a foto: NOMAD