Segedínsky guláš zo sóje

Ingrediencie:
200 g sójových kociek
400 g kvasenej kapusty
1 cibuľa
2 lyžice hladkej múky
1 šľahačková smotana
mletá sladká paprika
rasca
mleté čierne korenie
soľ
vegeta
olej
Segedínsky guláš zo sóje


Postup:

Sójové kocky zalejte vriacou vodou. Ochuťte ich vegetou, varte 15 minút a zlejte.
Na oleji speňte na drobno nakrájanú cibuľu. Pridajte mletú červenú papriku a pár sekúnd na to aj sójové kocky. Kocky osmažte, ochuťte rascou a čiernym korením. Pridajte kvasenú kapustu, podlejte vodou a duste. Po zmäknutí kapusty vlejte do jedla šľahačkovú smotanu a z trochy vody a múky pripravenú zátrepku. V prípade potreby dosoľte. Za stáleho miešania varte ešte pár minút, aby jedlo zhustlo a chute sa spojili.
Podávajte s parenou alebo zemiakovou knedľou.

Text a foto: NOMAD