Kelový prívarok

Ingrediencie:

1 hlávka kelu celá rasca
3 až 5 zemiakov čierne korenie
2 až 3 polievkové lyžice hladkej múky mletá paprika
1 cibuľa majoránka
2 strúčiky cesnaku olej, soľ

Postup:
Umytý a očistený kel zbavte hlúbu a nakrájajte na širšie rezance. Dajte do hrnca, prisypte trochu rasce, osoľte a zalejte vodou a varte. Po 10 minútach pridajte ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky.
Na oleji speňte múku. Miešajte. Keď začne ružovieť, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a mletú červenú papriku. Zalejte väčším množstvom studenej vody naraz. Stále miešajte, aby sa nevytvorili v zápražke hrudky. Zápražku pridajte do vody s kelom a zemiakmi. Premiešajte, pridajte pretlačený cesnak  a majoránku. Ešte chvíľu povarte.
Podávajte s chlebom, prípadne opraženým údeným tofu alebo párkom či inou údeninou.

Kelový prívarok

Text a foto: NOMAD

 

NOMAD TEA E-SHOP

Čaj a keramika