Vegetariánske recepty

Canneloni plnené tofu

Canneloni plnené tofuRecept na zapekané talianske cestoviny canneloni s rajčinami, parmezánom a tofu

 

Seitan

SeitanSeitan, ktorému sa tiež hovorí pšeničné mäso či proteinový rezeň sa vyrába z lepku, ktorý je obsiahnutý v pšeničnej múke. Dodnes sa seitan teší najväčšej obľube v Japonsku a Číne odkiaľ pochádza.

 

Pizza

PizzaPizza sa považuje za pôvodné jedlo roľníkov z južného Talianska. Hoci pôvodca tohto jedla sa objavil už u Etruskov, prevrat v príprave spôsobilo dovezenie rajčín z Ameriky v 16. storočí. Koncom 19. storočia si pizzu obľúbila aj talianska kráľovná Margherita, ktorá dala meno pizze pozostávajúcej s rajčín, mozarelly a oregana – najslávnejšej pizze vôbec.

 

Špenátové rizoto so šampiňónmi

Špenátové rizoto so šampiňónmiRecept na netradičné ľahko smotanové rizoto so sójovými rezancami

 

Fašírky zo sóje a tofu

Fašírky zo sóje a tofuNetradičné karbonátky bez mäsa – zo sóje, tofu a zeleniny. Trošku zdĺhavejšiu prípravu vynahradí skvelá chuť.

 

Zelená špargľa so sezamom

Zelená špargľa so sezamomPestovanie bielej špargle je náročnejšie ako pestovanie zelenej, ktorá dokonca môže rásť aj divoko. Napriek tomu má zelená výraznejšiu chuť, vďaka čomu sa teší väčšej obľube. V obchodoch ju vidieť menej, ak sa ale vyberiete na trh, na zelenú špargľu iste narazíte. A môžete vyskúšať toto rýchle, vynikajúce a trošku netypické špargľové jedlo.

 

Vegetariánska opekačka

Opekané sójové plátkySte vegetarián a obľubujete posedenia pri ohni v prírode? Radi si opekáte, ale nemáte radi špekáčky? Ste chuťový experimentátor? Skúste opekanú sóju. Opekané sójové plátky už zachutili nejednému „mäsožravcovi".

 

Špargľový paprikáš

Špargľový paprikášRecept na špargľový paprikáš. Pri tomto špargľovom jedle sa dá využiť aj hrubšia alebo lacnejšia špargľa. Skúste ju, kým je čas. Špargľová sezóna potrvá len do konca júna.

 

Sójová sviečková

Sójová sviečkováSviečková na bezmäsitý spôsob. Recept na vegetariánsku verziu obľúbeného mäsového jedla.

 

Špargľa s holandskou citrusovou omáčkou

Špargľa s holandskou citrusovou omáčkouZačala sa špargľová sezóna. Toto je jeden zo základných receptov, ktorý necháva vyniknúť chuť špargle a zároveň ju správne podporí. Je možné ho pripraviť z bielej aj zo zelenej špargle.

 


Stránka 1 z 4

NOMAD TEA E-SHOP

Čaj a keramika