Polievky

Polievka Hokkaido

Polievka HokkaidoLeto aj uhorková sezóna je definitívne za nami a týmto receptom chceme privítať nové obdobie. Vitaj, sezóna tekvice Hokkaido!
Na túto polievku budete potrebovať: 1 kg tekvice Hokkaido, 1-2 mrkvy, 2-3 zemiaky, 1 cibuľu, olej, čierne korenie, soľ, tekvicový alebo olivový olej a lúpané tekvicové zrnká.

 

Demikát z haluškovej vody

DemikátKrát, krát, na dvakrát, varí mačka demikát. Jak ho varí, tak ho varí, veď to nie sú žiadne čary: voda, bryndza, cibuľa, mieša sa to dokola ...
Uvariť demikát z bryndze a haluškovej vody naozaj nie sú žiadne čary. Vyskúšajte sami.

 

Polievka zo zelenej špargle

Polievka zo zelenej špargleŠpargľová sezóna trvá len 2 mesiace v roku - približne od 10. apríla do 10. júna. Využite preto tento jedinečný čas na to, aby sa špargľa na vašom stole objavila čo najčastejšie.

 

Zeleninový boršč

Zeleninový borščBoršč je súčasťou ruskej a ukrajinskej kuchyne, jeho ekvivalenty sa varia aj v Poľsku a Bulharsku. Hoci pôvodne sa boršč pripravuje z vývaru z kostí a mäsa, jeho zeleninový variant je obľúbenou a nesmierne zdravou súčasťou vegetariánskej kuchyne. Jednému by sa až zdalo, že po dosť dlhom čase by sa vďaka zeleninovému borčšu mohol stať nesmrteľným.

 

Vianočná kapustnica

Vianočná kapustnicaTradícia vianočnej kapustnice siaha do čias, kedy sa v každej domácnosti dala nájsť kyslá kapusta, no a po hríby sa skočilo do hája. Každý kraj, dokonca aj každá rodina má na túto výnimočnú polievku trošku iný recept. Tento náš je sýtou smotanovou variantou so sladkými slivkami.

   



NOMAD TEA E-SHOP

Čaj a keramika