Käsekuchen – tvarohový koláč bez cesta

Käsekuchen

História Käsekuchen (tvarohového koláča) siaha do čias Rímskej ríše. Najstarší dochovaný recept na tento koláč je z 14. storočia z pera slávneho francúzskeho šéfkuchára. Dnes má v Nemecku nezameniteľné postavenie, existuje až 1900 variant tohto koláča. Toto je recept na jeden z nich. Najzaujímavejšie na ňom je, že hoci ide o pečený koláč, neobsahuje žiadne cesto.

Ingrediencie:
190 g masla
190 g cukru
4 vajíčka
1,5 balenia vanilkového pudingu
3/4 lyzičky kypriaceho prášku
750 g jemného tvarohu

Postup:
Žĺtky vymiešajte s maslom a cukrom. Pridajte tvaroh a pudingový prášok. Vyšľahajte si bielky. Do pripravenej zmesi zamiešajte kypriaci prášok a opatrne vmiešajte bielkovú penu. Vylejte do poolejovanej, múkou vysypanej tortovej formy alebo alobalom vyloženej misy z varného skla. Pečte hodinu až jeden a pol hodiny pri 180 °C. Nechajte vychladnúť. Po úplnom vychladnutí vyberte z formy a podávajte. Výborne chutí chladený.

Tip:
Doplňte do zmesi hrozienka a vytvorte svoj vlastný chuťový variant.

Text a foto: NOMAD

 

NOMAD TEA E-SHOP

Čaj a keramika