Tvarohový trojfarebný koláč

Tvaroh je bohatý na bielkoviny, navyše je ľahko stráviteľný. Piškótové cesto zvrchu a čokoládové zospodu dodávajú tomuto koláču zaujímavú kombináciu chutí.

Ingrediencie:

Tvarohový trojfarebný koláčHnedé cesto:
300 g polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
2 lyžice kakaa
1 vajce
125 g masla alebo rastlinného tuku
2 lyžice mlieka
15 dkg kryštálového cukru

Tvaroh:
3 tvarohy
1 vajíčko
1 žĺtok
práškový cukor podľa chuti

Piškótové cesto:
3 vajíčka, 1 bielok (ktorý zostal zo žĺtka použitého do tvarohu), 4 lyžice vody, 200 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 150 g práškového cukru, 1 dcl oleja

Postup:

Hnedé cesto:
Ingrediencie dajte do misky a vymiešajte. Tvrdé suchšie cesto, ktoré vznikne roztlačte vlhkými rukami na suchý plech. Utlačte rovnomernú vrstvu.

Tvaroh:
Tvaroh zmiešajte so zvyšnými ingredienciami a rozmiestnite rovnomerne na hnedé cesto.

Piškótové cesto:
Žĺtky zmiešajte s približne polovicou cukru a šľahajte. Pridajte olej a vodu a vyšľahajte. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a spojte so zvyškom. Bielky vyšľahajte so zvyškom cukru. Pridajte do cesta a zľahka zmiešajte. Vzniknuté cesto vylejte na tvaroh. Pečte pri 200 stupňoch asi 30 až 40 minút.

Tvarohový trojfarebný koláč

Text a foto: NOMAD

 

NOMAD TEA E-SHOP

Čaj a keramika