Koláče a dezerty

Käsekuchen – tvarohový koláč bez cesta

KäsekuchenHistória Käsekuchen (tvarohového koláča) siaha do čias Rímskej ríše. Najstarší dochovaný recept na tento koláč je z 14. storočia z pera slávneho francúzskeho šéfkuchára. Dnes má v Nemecku nezameniteľné postavenie, existuje až 1900 variant tohto koláča. Toto je recept na jeden z nich. Najzaujímavejšie na ňom je, že hoci ide o pečený koláč, neobsahuje žiadne cesto.

 

Guľky zo sušeného ovocia a ovsených vločiek

Guľky zo sušeného ovocia a ovsených vločiekGuľky zo sušeného ovocia a ovsených vločiek. V tomto recepte boli použité sušené datle, figy, jablká, hrušky a goji.

 

Šálková čerešňová bublanina

Čerešňová bublaninaVetvy čerešňových stromov sa prehýbajú pod množstvom ovocia. Škorce sa tešia, že im dozrievajú ich obľúbené pochutiny. A vy máte hlavu s smútku z toho, čo s čerešňami. Skúste šálkovú bublaninu, ktorú pripravíte za pár minút.

 

Slivkový koláč – vôňa jesene

Slivkový koláč

Kysnutý slivkový koláč je slovenskou jesennou klasikou. Takýto koláč robila a stále robí asi každá babka či mama. Na to, aby tento koláč dosiahol vrchol rebríčka obľúbenosti koláčov je ale podľa väčšinového názoru nášho tvorivého tímu nutné aby sa oproti tradičnému receptu znížilo cesto na polovicu a množstvo sliviek minimálne zdvojnásobilo. Skúste to a neoľutujete.

 

Tvarohový trojfarebný koláč

Tvarohový trojfarebný koláčTip na upršaný víkend – recept na trojfarebný koláč, v ktorom sa spájajú farby a chute tvarohu, čokoládového a piškótového cesta. Ideálny zákusok k indickému masala čaju.

 

Smotanovo-kôprový koláč

Smotanovo-kôprový koláčVyskúšajte náš recept na slaný smotanovo-kôprový koláč – špecialitu našich starých materí.

 

Vianočené pečenie: Opekance s makom

Opekance s makomNa štedrovečernom stole sa objavujú rôzne, typicky vianočné jedlá, ktoré sa okrem tejto príležitosti počas roka nepripravujú. V prípade takej dobroty, ako sú opekance s makom (bobaľky, pupáky, zuzáky ...) je to trochu škoda, ale povedzme si pravdu – Vianoce nie sú každý deň. Aspoň sa máme vždy s príchodom zimy na čo tešiť.

 

Vianočené pečenie: Vanilkové rožky

Vanilkové rožkyRecept na vanilkové rožky – rýchly a tradičný koláč, ktorý by na vianočnom stole nemal chýbať. Upečené, ešte horúce rožteky treba obaliť v zmesi práškového a vanilkového cukru.

 

Vianočné pečenie: Medový závin

Medový závinMed, orechy, čokoláda, hrozienka. Čo sa stane ak sa všetky tieto typické vianočené chute spoja v jednom koláči? Neváhajte a vyskúšajte. Ak máte radi sladké, tento závin si zamilujete. Koláč môžete upiecť o pár dní skôr, do Vianoc zmäkne a jednotlivé chute sa viac prepoja.

 

Koláč z celého maku

Koláč z celého makuDezert na pekný večer, dobrú noc a sladké sny

 


Stránka 1 z 2

NOMAD TEA E-SHOP

Čaj a keramika