Paneer mattar (India)

Paneer mattarIndický syr paneer s hráškom. Veľmi chutné jedlo, podávané s plackami Čapáti alebo maslovým Naanom.

Recept na paneer

Suroviny:

1 hrnček mrazeného hrášku
200g Paneeru nakrájaného na kocky
2 stredne veľké cibule nakrájané nadrobno
1 paradajka
1/2 lyžičky zázvorovo-cesnakovej pasty
1/2 lyžičky pálivého chilli korenia
1/3 lyžičky kurkumy
štipka asafoetidy
1/2 lyžičky garam masala
10ks kešu orechov
1 lyžička bledého maku
soľ, olej
koriandrová vňať

Postup:

5 minút povaríme hrášok a odložíme ho bokom spolu s vodou, v ktorej sa varil.

5 minút povaríme hrášok a odložíme ho bokom spolu s vodou, v ktorej sa varil.

V panvici zohrejeme olej a opražíme na ňom cibuľu, asafoetidu, zázvor-cesnakovú pastu a opekáme, kým cibuľa trošku nezhnedne.

V panvici zohrejeme olej a opražíme na ňom cibuľu, asafoetidu, zázvor-cesnakovú pastu a opekáme, kým cibuľa trošku nezhnedne.

Pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, kurkumu a asi 5 minút opekáme na slabom ohni.

Pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, kurkumu a asi 5 minút opekáme na slabom ohni.

Pridáme chilli korenie, garam masalu a chvíľku opekáme.

Pridáme chilli korenie, garam masalu a chvíľku opekáme.

Pridáme uvarený hrach, trochu vody, v ktorej sa varil a privedieme k varu.

Pridáme uvarený hrach, trochu vody, v ktorej sa varil a privedieme k varu.

Medzitým rozmixujeme kešu orechy s makom a troškou vody na kašu. Keď voda v hrášku začne vrieť, pridáme kešu pastu a pomaly varíme, občas premiešame, kým to všetko nezhustne. Trvá to 2-3 minúty.

Medzitým rozmixujeme kešu orechy s makom a troškou vody na kašu. Keď voda v hrášku začne vrieť, pridáme kešu pastu a pomaly varíme, občas premiešame, kým to všetko nezhustne.

Nakoniec pridáme Paneer pokrájaný na kocky, prehrejeme 1 minútu a odstavíme z ohňa.

Nakoniec pridáme Paneer pokrájaný na kocky, prehrejeme 1 minútu a odstavíme z ohňa.

Posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou a podávame.

Dobrú chuť praje michs@m@nt :)

Text a foto: Michaela Samant

Varenie s michs@m@nt

 

NOMAD TEA E-SHOP

Čaj a keramika