Sheera (India)

Recept na sladké a voňavé indické raňajky. Skúste ich pripraviť vašim deťom.

Sheera

Suroviny:
1 malý hrnček detskej krupice
3/4 malého hrnčeka cukru
1 lyžica Ghee (alebo masla)
1 1/2 malého hrnčeka vody
2 zelené kardamomy
pár nasekaných mandlí
pár hrozienok
štipka soli

Postup:
1. V panvici zohrejeme ghee a opečieme na ňom krupicu, pokiaľ sa neuvoľní jej aróma a máličko nezhnedne. Opekáme na slabom ohni.

V panvici zohrejeme ghee.

Opečieme na ňom krupicu, pokiaľ sa neuvoľní jej aróma a máličko nezhnedne.

2. Do druhého hrnca dáme variť vodu a keď začne vrieť, vsypeme opraženú krupicu a hneď miešame, aby sa nám neurobili hrudky. Miešame, kým sa voda nevstrebe. Vtedy pridáme cukor a štipku soli, poriadne premiešame. Prikryjeme, na slabom ohni necháme asi 2 minúty.

Do druhého hrnca dáme variť vodu a keď začne vrieť, vsypeme opraženú krupicu a hneď miešame, aby sa nám neurobili hrudky.

Miešame, kým sa voda nevstrebe. Vtedy pridáme cukor a štipku soli, poriadne premiešame.

3. Po 2 minútach odstavíme z ohňa a vmiešame mandle, kardamom a hrozienka.

Po 2 minútach odstavíme z ohňa a vmiešame mandle, kardamom a hrozienka.

Tip: Podávame teplé.

Poznámka: Miesto vody sa môže použiť mlieko.

Text a foto: Michaela Samant

Varenie s michs@m@nt

 

NOMAD TEA E-SHOP

Čaj a keramika