Recept na sladké a voňavé indické raňajky. Skúste ich pripraviť vašim deťom.
Suroviny:
1 malý hrnček detskej krupice
3/4 malého hrnčeka cukru
1 lyžica Ghee (alebo masla)
1 1/2 malého hrnčeka vody
2 zelené kardamomy
pár nasekaných mandlí
pár hrozienok
štipka soli
Postup:
1. V panvici zohrejeme ghee a opečieme na ňom krupicu, pokiaľ sa neuvoľní jej aróma a máličko nezhnedne. Opekáme na slabom ohni.
2. Do druhého hrnca dáme variť vodu a keď začne vrieť, vsypeme opraženú krupicu a hneď miešame, aby sa nám neurobili hrudky. Miešame, kým sa voda nevstrebe. Vtedy pridáme cukor a štipku soli, poriadne premiešame. Prikryjeme, na slabom ohni necháme asi 2 minúty.
3. Po 2 minútach odstavíme z ohňa a vmiešame mandle, kardamom a hrozienka.
Tip: Podávame teplé.
Poznámka: Miesto vody sa môže použiť mlieko.
Text a foto: Michaela Samant