Vada (India)

Recept na populárne indické pouličné jedlo Vada.

Suroviny:
1 hrnček urad dal
1 hrnček toor dal
soľ
1/4 lyžičky kurkumy
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
1/2 lyžičky pálivého chilli korenia
štipka asafoetida
voda
1 veľká cibuľa pokrájaná nadrobno
hrsť nasekanej koriandrovej vňate

Postup:

Urad dal a Toor dal namočíme na 6 hodín do vody.

Po 6 hodinách ich dáme s trochou vody do mixéra, spolu s koreninami, soľou a vymixujeme hustejšiu hladkú kašu.

Kašu vrátime do misy a pridáme nasekanú cibuľu a nasekanú koriandrovú vňať. Dobre premiešame.

V hlbšej panvici rozohrejeme olej a lyžicou vkladáme hrudky vzniknutej hustej kaše do horúceho oleja. Opražíme do hneda z oboch strán.



Tip: Podávame s čatní.

Dobrú chuť praje michs@m@nt :)

Text a foto: Michaela Samant

Varenie s michs@m@nt

 

NOMAD TEA E-SHOP

Čaj a keramika