Indické placky Čapáti

Suroviny:

2 hrnčeky múky Atta (celozrnnej múky)
soľ
šťava z maličkého citróna
1 pohár vlažnej vody

Indické placky Čapáti

Postup:

1. Používam múku Atta. Je to celozrnná múka, ale keď už vaľkám placky, na vaľkanie používam múku Maida, čo je hladká biela múka. Zmiešame múku so soľou.



2. Pridáme vodu a šťavu z citróna a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré na hodinu necháme zakryté "odpočívať".



3. Cesto rozdelíme na guľôčky veľkosti väčšej pingpongovej loptičky a postupne vaľkáme na placky. Placku asi 3 krát preložíme ako je ukázané na obrázku a znova vyvaľkáme na tenko.

4. Opekáme na predhriatej, suchej panvici na stredne silnom ohni z oboch strán. Hotové odložíme do kuchynskej utierky, aby zostali mäkké. Podávame čerstvé.

 

Tip: Každú placku je možné potrieť troška maslom.


Dobrú chuť praje michs@m@nt :)

Recept a foto: Michaela Samant

Varenie s michs@m@nt

 

NOMAD TEA E-SHOP

Čaj a keramika