Bharwan Gobhi – karfiol po indicky

Ingrediencie:
Bharwan Gobhi – karfiol po indicky1 hlavička karfiolu
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička čerstvého nastrúhaného zázvoru
4 rajčiny alebo 1 konzerva krájaných rajčín
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička mletého koriandru
1 lyžička garam masaly
1 lyžička mletého čili korenia
rastlinný olej
3 lyžiče nastrúhaného tvrdého syra
čerstvé čili papričky
čerstvé listy koriandru
soľ

Postup:

Umytý karfiol varte 5 minút, aby trochu zmäkol. Zatiaľ si nakrájajte cibuľu, pretlačte cesnak a postrúhajte zázvor. Na rozohriatom oleji osmažte cibuľu, pridajte kurkumu, zázvor, soľ a cesnak a chvíľu smažte. Pridajte rozmixované rajčiny alebo rajčiny z kozervy, mletý koriander, čili korenie a garam masalu a varte, kým nevznikne hustejšia zmes. Do zmesi pridajte povarený karfiol, dobre premiešajte a duste asi 5 minút. Preložte do ohňovzdornej (zapekacej) misy, posypte strúhaným syrom a dajte zapiecť do vyhriatej rúry. Hotové jedlo posypte lístkami koriandru a milovníkom skutočne pálivého pridajte aj pár čerstvých čili papričiek. 

Tip: Vyskúšajte aj ďalší indický recept z karfiolu a zemiakov – Aloo Gobi

Bharwan Gobhi – karfiol po indicky

Text a foto: NOMAD

 

NOMAD TEA E-SHOP

Čaj a keramika