Aloo Gobi (India)

aloo gobi

Ingrediencie:
olej
1 veľká alebo 2 menšie cibule
1 karfiol
zemiaky v objeme asi 1/2 až 2/3 z karfiolu
hrsť hrachu (môže byť mrazený)
3 veľké paradaky (alebo 1 konzerva sterilizovaných)
1 zelená čili paprička (alebo 1 čajová lyžička zeleného práškového čili)
2 strúčiky cesnaku
čerstvý zázvor v objeme podobnom ako cesnak
1 čajová lyžička rímskej rasce
1 čajová lyžička kurkumy
1 čajová lyžička koriandrového prášku
2 čajové lyžičky garam masaly
čerstvá koriandrová vňať
soľ

Príprava:
Do veľkej panvice nasypte rascu a nasucho opražte. Rasca sa tak "regeneruje" a uvoľní vôňu. Pridajte olej, rozpáľte a do zlata osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu. Ešte pred dosmažením cibule nasypte kurkumu, koriandrový prášok a premiešajte s cibuľou. Pridajte na drobno nasekanú čili papričku alebo práškové čili, nastrúhaný zázvor a pretlačený alebo nastrúhaný cesnak. Premiešajte. Vložte nadrobno nakrájané rajčiny alebo rajčiny z konzervy. Premiešajte a nechajte pár minút dusiť. Keď vznikne kompaktná "rozvarená" zmes, osoľte (soli treba viac, ako sa vám môže zdať, zelenina veľa soli absorbuje), pridajte garam masalu, nakrájané zemiaky, premiešajte a duste asi 5 až 7 minút. Pridajte na menšie ružičky rozobratý karfiol, premiešajte a duste do zmäknutia zeleniny. Tesne pred dovarením pridajte mrazený hrach a nahrubo posekanú koriandrovú vňať. Po dovarení premiešajte a nechajte na vypnutom sporáku odstáť. Koriandrovou vňaťou môžte posypať aj jedlo pri servírovaní.

Podávajte s ryžou, plackami čapáti alebo papadam, prípadne bez prílohy.

aloo gobi

Pozrite si aj video recept Aloo Gobi z Manjulinej Kuchyne


Text a foto: NOMAD

 

NOMAD TEA E-SHOP

Čaj a keramika