Zeleninovo-kokosové kari

Ingrediencie:

1 veľká cibuľa 1 čajová lyžička kari korenia
300 g mrkvy 1 čajová lyžička sambar masaly
200 g petržlenu 1 čajová lyžička kurkumy
300 g cukiny 125 ml kokosového mlieka
200 g stopkového celeru 2 čajové lyžičky čerstvého zázvoru alebo 1 čajová lyžička sušeného
400 g (2 balenia) bieleho tofu olej
sójová omáčka soľ


Postup:

Na oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte korenie (kari, sambar masalu, kurkumu i nastrúhaný zázvor). Prijdate nakrájané tofu a podlejte trochou sójovej omáčky. Premiešajte. Po opražení pridajte nakrájanú mrkvu a petržlen. Osoľte. Duste 5 až 7 minút. Ak je to potrebné, môžte zeleninu zaliať troškou vody a sem-tam premiešajte. Pridajte nakrájaný stopkový celer a duste ďalších 5 minút. Vložte nakrájanú cukinu a duste ešte 3 minúty. Ak je to potrebné, dosoľte. Zalejte kokosovým mliekom, poriadne premiešajte a asi 3 minúty varte.
Podávajte s ryžou basmati.

Tip:
Vyskúšajte svoje vlastné kombinácie zeleniny. Chuťová kombinácia uvedeného korenia je vynikajúca takmer pre každú zeleninu.

Text a foto: NOMAD

 

NOMAD TEA E-SHOP

Čaj a keramika