Indická kuchyňa

Palak dal

Palak dalRecept na indické jedlo z čerstvého špenátu a lúpanej strukoviny. Podávajte s plackami čapáti alebo paratha, prípadne s ryžou.

 

Rava Upma

Rava UpmaUpma je indické jedlo, ktorého základom je krupica. Názov vznikol zlúčením dvoch slov v tamilskom jazyku: "soľ" a "múka" = "uppu" a "maa(vu)". Jedlo pochádza z južnej Indie a podáva sa na raňajky. Je výživné hlavne pre rastúce deti. Rava je pomenovanie pre krupicu, ktoré sa však už väčšinou nepoužíva. Teraz ju možno nájsť pod názvami Suji alebo Semolina. Rava Upma je typické jedlo aj počas juhoindického festivalu Pongal, čo je oslava žatvy.

 

Zeleninová Samosa

Zeleninová Samosa

Recept na populárne indické pouličné jedlo do ruky

 

Paneer mattar (India)

Paneer mattarIndický syr paneer s hráškom. Veľmi chutné jedlo, podávané s plackami Čapáti alebo maslovým Naanom.

 

Domáci Paneer (India)

Domáci PaneerRecept na prípravu indického nezrejúceho syra Paneer. Môže sa pouziť na domácu prípravu indických jedál ako napríklad Paneer Mattar alebo Palak Paneer.

 

Sheera (India)

SheeraRecept na sladké a voňavé indické raňajky. Skúste ich pripraviť vašim deťom.

 

Vada (India)

Vada (India)Recept na populárne indické pouličné jedlo Vada.

 

Jednoduchý Dal (India)

Jednoduchý DalRecept na Dal – jednoduché a chutné indické jedlo zo šošovice. V Indii sa Dal podáva s ryžou a pripravuje sa v každej domácnosti.

 

Vajíčkovo-hráškové kari

Vajíčkovo-hráškové kariRecept na kari s vajíčkami a hráškom. Zdravé a výdatné jedlo s vôňou Indie.

 

Placky Paratha plnené šošovicou (India)

Placky Paratha plnené šošovicouRecept na indické placky Paratha plnené šošovicou. Podávame ako prílohu k indickým jedlám alebo aj samotné.

 

Indické placky Čapáti

Indické placky ČapátiRecept na placky Čapáti, ktoré patria v Indii spolu s ryžou k najčastejšie používaným prílohám.

 

Masala Dosa (India)

Masala DosaMasala Dosa sú indické slané palacinky so zemiakovou náplňou. Toto jedlo pochádza z Južnej Indie a pripravuje sa na raňajky. Recept je na 6 kusov dosa placiek. Príprava trvá asi 20 minút.

 

Bharwan Gobhi – karfiol po indicky

Bharwan Gobhi – karfiol po indickyUrčite ste už niekedy jedli zapekaný karfiol pripravený podľa receptu, ktorý sa bežne používa v našich končinách. Ak vám toto jedlo chutilo, vyskúšajte aj jeho indickú variantu – Bharwan Gobhi. Z bežných surovín uvaríte pri použití toho správneho korenia výborné exotické jedlo.

   

Masala čaj (India)

Tento spôsob prípravy čaju sa asi najviac preslávil v Indii, ale často sa používa aj v Nepále. Zmes korenia na Masala čaj býva na rôznych miestach vždy trochu iná, líši sa aj postup prípravy.

 


Stránka 1 z 2

NOMAD TEA E-SHOP

Čaj a keramika